Minecraft bázis

Minecraftbázis - minden ami minecraft.
Nincs meg a játék, de ki szeretnéd problálni? Akkor ez a te bejegyzésed:
Minecraft 1.7_01 update.
Ezen a linken letöltheted a játékot, és tutorialvideó is van aminn elindulhatsz a minecraft világának felfedezésében!

1.8: Élménybeszámoló 1.rész

2011.09.12. 21:22 Factori[an]

 Ugye már két napja elérhető már a blogról is a minecraft 1.8 update. Az biztos hogy remekül sikerült, annyi újdonságot, ötletes újdonságot hoz, amivel teljesen egyedi lesz a játékélmény, igazából semmihez sem hasonlítható.

Hiába a ronda grafika. Engem úgy megszok ilyeszteni a játék, hogy azt hiszem hülyét kapok. Ez leginkább a kék pókoknál fordult elő, amik ugye (szerencsére) csak a kaland barlangokban találhatóak meg. Nem árulom el hogy miért fogtok tőle ti is megijedni, majd rájöttök. A kék pókokkal másik érdekes téma hogy egyszerűen mérgező a csípésük. Ha fele életed van meg (vagy annál kevesebb) akkor tuti meg fogsz halni (bár azt nem tudom a páncélnak van-e hatása, gondolom nincs, mérgezéskor ugyanúgy csökken az élet).

A kaland barlangok, lényegében sín hálózatokkal teli bánya járatokhoz hasonlóak. Amit egyértelműen a pókok uralnak. A kék pókoknak igazi fészkeik is vannak. Ha látsz valahol egy helyet, ami tele van pókhálóval, akkor onnét óvakodj mert az egy fészek, ott nyüzsögnek a pókok. Érdekes hogy több helyen is olvastam hogy elég ritkák a kék pókok. Igazából 1 óra alatt, olyan 20-30-al találkoztam és sokszor kerültem életveszélyes helyzetbe miattuk, szóval nem hinném hogy ritkák lennének. Ami nagy pozitívum hogy a kaland barlangokban maximum pókok vagy zombik vannak, a rettenetes csontvázat nem fordulhatnak gyakorlatilag elő. Vannak az "igazi" barlangok, barlangrendszerek is, amiket már megszokhattunk az előző részekből, mindenfajta mob tanyázhat bennük és nincsen kivilágítva, nincsenek sínek, se kincsesládák (mert igen, a kaland barlangokban találhatóak kincsesládák (pl. dinnye magot csak innét lehet szerezni, de nagyon sok vas is van általában bennük).

Az új pálya generátor nagyon állat, igazán kitettek magukért a fejlesztők. Szabályos tavak, folyók, igazi terep, sok fűvel, ez az új mc pályagenerátor. Nagy meglepetés a fűzfák megjelenése. Az a "kúszónövény" ami lelóg a fákról, ahogy észrevettem magától szaporodik, elég érdekes.

Ennyi volt az 1.8 élménybeszámoló első része. Végezetül pár kép.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minecraftbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr953221820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szpidí 2011.09.13. 12:26:27

Mikor lesz 2. rész? :D
süti beállítások módosítása