Minecraft bázis

Minecraftbázis - minden ami minecraft.
Nincs meg a játék, de ki szeretnéd problálni? Akkor ez a te bejegyzésed:
Minecraft 1.7_01 update.
Ezen a linken letöltheted a játékot, és tutorialvideó is van aminn elindulhatsz a minecraft világának felfedezésében!

Akikkel meggyűlhet a bajod I.

2011.06.28. 08:53 Factori[an]

 Az ellenségeket sorbarendezve bemutatom ebben a bejegyzésben, és leírom hogy mit érdemes velük kezdeni, hogyan lehet velük szembeszállni. A legártalmatlanabbtól kezdem a legveszélyesebb ellenfélig. Van a játékban egy "pokolféleség", amivel ha portált építesz tudsz bejutni oda, az ottani ellenfelekre ebben a bejegyzésben nem térünk ki.

 Zombie

A legklasszikusabb ellenfél a zombi. Nem bírja a fényt, ha kisüt a nap akkor meggyullad és rövidesen elpusztul.

Bár marha sokat sebez, de mégis elég ártalmatlan. Mivel lassan halad és közeledbe kell érnie. Hátulról nagyon nem támadhat meg, mert a hangos hörgését biztos meghallod.

 Bármivel meg lehet ölni, akár puszta kézzel is. A lényeg hogy minél messzebbről üsd meg, ne menj nagyon a közelébe, ha megütöd amúgy is hátrább lököd az ütéseddel tehát semmi félni való nincs tőle. Persze sötét barlangokba meglephetnek. Ha több ellenféllel harcolsz egyszerre kis helyen akkor már komoly gondokat is okozhat ez a mob.

 

Spider

A pók már azért jóval veszélyesebb. Az a gond vele hogy fel tud mászni a falakra, nagyokat tud ugrani. Így akármikor kijössz valahonnan van rá esély h fentről megtámad egy pók. Szerencsére nekik is van könnyen észrevehető hangjuk, tehát a legtöbb esetben fel tudsz készülni egy póktámadásra.

Általában olyan távolságba van tőled harchelyzetkor hogy épp ne tudd elérni egy karddal. Viszont ha közeledsz felé, akármikor neked ugorhat, nagyon gyorsan. Jó reflexekkel kell rendelkezned ha még mielőtt megmarna meg akarod ütni. Ha meg tudod előbb ütni akkor nem tud megsebezni, mivel jelentősen hátrébb lököd.

  

Skeleton

Azok közül akik régóta játszanak minecraftot lehet vannak akik nem értik miért a csontváz került a harmadik helyre. A zombihoz hasonlóan a csontváz is éjjel elpusztul. Tehát nappal alapból nem is jelent veszélyt, max ha egy sötét barlang vagy fényt eltakaró helyiség mellett vagy, de ez már elég speciális eset. Másrészről az orvtámadás ritka, tehát ha közeledben van csontváz meghallod a hangját.

Viszont a csontik íjjal támadnak. Elég messziről is ki tudnak rád adni egy csomó célzott lövést, megölésének legegyszerűbb módja ha csinálsz egy kerítést valamilyen blockból. Például földetpakolsz egy sorba, de csak a fejmagasságodba. Ha jól csináltad akkor a talaj és az egy vízszintes sorba pakolt földed közt lesz egy üres sor. Nha ha követni próbál ugye nem tud átjutni a fejmagasságba lerakosgatott földeken, viszont alul a lábát elkaphatod, és így meg lehet ölni. Nyugi így nem tud meglőni. Rakok fel képet a módszerről ha esetleg valakinek nem világos.

A másik a hagyományos módszer (ha nincs íjad) a lerohanás, cikk-cakkba. Ha ügyes vagy szinte minden lövését ki tudod kerülni.

Harmadik látványos, bár kissé veszélyes megoldás a meggyilkolására egy vödör láva. Egyszerűen kiöntöd elé, ő belesétál a lávába, te elmész fedezékbe, az etióp ijjásznak meg vége. :)

A beceneve báránytól származik (legalábbis tőle halottam először), ő egy nagyon sok minecraft videót készítő személy volt (sajnos csak volt). Youtube-on itbarany néven van fent. Becenév tehát:  Etióp íjász.

 

Creeper

 A creeper, azaz a robbanópénisz a minecraft legegzotikusabb, "legkedveltebb" mobja. A robbanópénisz elnevezés Banántól van (art45a youtube-on). A TNT robbanásának 3/4 erejével robban fel, a közeledben! Csak ha közel ér hozzád robban fel. Ez már így alapból durva lenne. Hiszen közelharci fegyverrel hogy ölöd meg hogy nem vagy a közelében. Nos, ki lehet taktikázni hogy ne robbanjon fel persze, de ez olyan hogy sose lehet tudni (főleg ha csoportostul rontanak rád). Van még két dolog ami súlyosabbá teszi a helyzetet. Először is, nappal elevenebbek mint éjszaka, szóval a fénytől ők nem halnak meg. A másik hogy egyszerűen hangtalanul lopakodnak. Max azt lehet hallani hogy lépegetnek a fűbe hallkan, de ha például dolgozol teszem azt fát vágsz akkor nem hallod meg hogy közelít feléd. Csak egy puskapor égéséhez hasonló hangot fogsz hallani, aztán fél másodperc után felrobban a robbanópénisz, veled együtt.

 

Spiderjockey

A pók és az etióp íjász keveréke úgymond. Nagyon ritkák. A csontváz pontosságát, gyors lövését ötvözi a pók mobilitásával. Tehát lényegében kaptunk egy felturbózott csontvázt, aki meglovagolja a pókot ezáltal ő is fel tud mászni a falra, nagyokat tud ugrani és még távolról le is tud téged nyilazni. Plusz nehezítés hogy ha megölöd az egyiket akkor nem hal meg a másik is.

Mivel a spider jockey akkor keletkezik ha egy csonti "ráspawnol" egy pókra, ezért legtöbbször spider jockey sohasincs egyedül, van még mellette csomó pók, csonti.

 

 

Super charged creeper

A játékban még sosem láttam charged creepert, annyira ritkák. Akkor keletkeznek ha vihar van, és pont egy creeperbe csap bele a villám (vagy közvetlen közelébe). Szóval tényleg nem gyakori, ultra ritka. A TNT erejének másfélszeresével robban fel!

Bár ez a legveszélyesebb mob, mégis ettől kell tartanod a legkevésbé, mert ennek az esélye nagyon kicsi szerintem túlzottan kicsi.

Van még mob amit nem említettem, ez a slime. Ezek csak a záróréteg közelében élnek meg, és ezek is ultra ritkák. Én eddig egyet láttam (egy bazinagy zöld trutyis téglalap, ami ugrál) kettőt beleütöttem kő karddal aztán már meg is halt, szóval nem hiszem valami veszélyesnek. :)

Ha ennyit tudsz az ellenfelekről az bőven elég. Hamarosan a nether azaz a "minecraft pokol" síkján élő teremtményeket is bemutatom.

A bejegyzés trackback címe:

https://minecraftbazis.blog.hu/api/trackback/id/tr453020868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása